Verbod paard-en-wagen op Turkse prinseneilanden

Wie een beetje bekend is met de Turkse prinseneilanden weet dat de traditionele paard-en-wagen niet is weg te denken uit het straatbeeld. Op de eilanden rond Istanbul geldt altijd al een volledig auto- en motorverbod, dus de paard-en-wagen werd veel gebruikt. Dit was echter vooral door toeristen, aangezien inwoners van de eilanden vaak gebruik maakten van hun fietsen.

De reden achter het verbod heeft te maken met de gezondheid van de paarden. Deze was namelijk schrikbarend slecht te noemen. Doordat het toerisme steeds groter wordt op de prinseneilanden, wordt er ook steeds meer gevraagd van de paarden. Door lange wachtrijen kunnen de paarden nauwelijks rusten, en in het warme Turkse klimaat is dat een aantal paarden zelfs fataal geworden. Dit ging de Turkse regering te ver, en het resultaat daarvan is het verbod, dat erg snel zal worden gerealiseerd.

Voordat de paard-en-wagens volledig verdwijnen moeten de alternatieven echter klaar zijn. De Turkse regering heeft gekozen voor elektrische busjes en koetsen. Het zal dus nog even duren voordat deze in gebruik zijn, maar veel paarden zal je niet meer tegenkomen op de eilanden. Natuurlijk kunnen toeristen ook nog steeds fietsen huren op de eilanden om zichzelf te verplaatsen, maar er kan niet meer worden gekozen voor een Fayton, zoals de Turken een paard-en-wagen noemen.

Eerder dit jaar was er al het nodige te doen rondom de dierenrechten in Turkije, aangezien er een nieuwe wet werd aangenomen in het parlement. Deze wet zorgde ervoor dat het mogelijk werd om dierenmisbruik zwaarder te straffen. Dierenwelzijn krijgt steeds meer aandacht in Turkije, en dat is natuurlijk iets waar dierenwelzijnorganisaties erg blij mee zijn. Het verbod op de Fayton is de volgende overwinning voor de activisten.

Wil je de Turkse Prinseneilanden bezoeken? Vergeet je Visum Turkije niet aan te vragen.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties