Valuta Turkije

Turkije heeft de Turkse Lira als munteenheid. Op dit moment is 1 euro iets meer dan 4 Lira. 1 Lira staat daardoor gelijk aan 0,25 Euro. Bij de meeste toeristische plekken is het mogelijk om met de euro te betalen.

Bankpas

Er zijn veel geldautomaten in Turkije waar je geld kan pinnen, zeker bij de toeristische steden, slechts in kleine dorpen is het vaak niet mogelijk om te pinnen. Meestal is het gebruik van een bankpas een stuk goedkoper dan de creditcard.

Creditcard

In de grote steden kan je bij de meeste hotels, winkels en restaurants betalen met creditcard. Je kan meestal niet gratis geld opnemen met je creditcard.

Wisselkoers Turkse Lira

De Turkse Lira is ten opzichte van de Euro steeds minder waard. In Juli 2013 stond 1 Euro gelijk aan 2,6 Lira terwijl in Juli 2017 1 Euro gelijk staat aan 4 Lira. Het wordt voor de Europese vakantieganger een steeds interessanter om naar Turkije te gaan vanwege de voordelige stand van de Euro ten opzichte van de Lira.

Je hebt een visum nodig om Turkije in te komen. Vraag je visum aan bij Visumonlineturkije.nl

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties