Prinseneilanden

Als je tijdens een stedentrip naar Istanboel even wat rust wilt, kun je overwegen om de Prinseneilanden te bezoeken. Deze eilandengroep ligt in de Zee van Marmara, en is onderdeel van Istanboel. De Prinseneilanden bestaan uit 9 afzonderlijke eilanden, en zijn alleen te bereiken via een veerboot. Ook zijn er geen auto’s of andere vormen van motorisch transport beschikbaar op de eilanden. Alleen het bestuur van de stad Istanboel en de politie mogen hier gebruik van maken. De rest verplaatst zich via fiets, koets of paard. De eilanden zijn vooral voor de rijke Turken geschikt als plek om te wonen. De landhuizen zijn groot en worden meestal gebruikt als vakantiehuis. Het inwonersaantal is in de zomer bijna 8 keer zo hoog als in de winter.

Wat kan je doen op Prinseneilanden?

Als bezoeker van de stad Istanboel is een reisje naar een of meerdere eilanden een perfecte onderbreking van de drukte die je in de stad tegenkomt. De eilanden liggen iets meer dan 20 kilometer uit de kust van Istanboel, en je bent er dus ongeveer met een halfuurtje met de veerboot. Je kunt je heerlijk vermaken op de eilanden door rond te lopen en te genieten van de natuur. De bebouwing op de eilanden is schaars, je vindt er eigenlijk alleen grote landhuizen van de rijke Turken, en een aantal leuke bars en cafés.

Welke eilanden moet je bezoeken?

De Prinseneilanden bestaan dus uit 9 losse eilanden, en daarvan zijn er slechts 4 bewoond. Büyükada is de grootste van deze 4. Hier kun je je prima meer dan een dag vermaken. Een mooi klooster vol historie en een gezellig dorpje waar je kunt shoppen, wandelen en een hapje kunt eten in een van de vele bistro’s en/of (waterpijp)cafés. Ook zijn er een aantal mooie stranden waar je kunt genieten van het warme Turkse klimaat. De 4 bewoonde eilanden zijn allemaal te bereiken via een veerbootverbinding vanuit Istanboel. Wil je naar een van de andere eilandjes, dan moet je een eigen boot huren of een watertaxi gebruiken. Op deze eilanden kun je nog beter genieten van de natuur, maar er zijn geen plekken waar je een verfrissing of versnapering kunt scoren.

Wil je naar Prinseneilanden op Turkije? Vergeet je visum niet aan te vragen bij Visumonlineturkije.nl.