Turkse Feest- en Gedenkdagen

Turkije heeft verschillende feest- en gedenkdagen. Er zijn feest- en gedenkdagen in Turkije die lokaal of nationaal gevierd worden, daarnaast zijn er ook religieuze feest- en gedenkdagen.

Nationale feest- en gedenkdagen

23 April : Dag van het kind(Çocuk Bayramı)

Op 23 April 1923 kwam het nationale parlement van de Turkse republiek voor het eerst bij elkaar.

19 Mei: Jeugd en Sport Dag (Gençlik ve spor bayramı)

Sinds 1938 wordt op 19 Mei gevierd dat Atatürk in 1919 landde in Samsun. Atatürk was de grondlegger en eerste president van de republiek Turkije.

15 Juli: Dag van de martelaren

Op 15 Juli 2016 vond er een mislukte staatsgreep plaats. Op 15 juli worden de mensen herdacht die tijdens de mislukte staatsgreep zijn omgekomen.

30 Augustus : Dag van de Overwinning (Zafer bayramı)

Op deze dag wordt de overwinning van de slag om Dumlupinar gevierd. Het Turkse leger vocht tussen 26 augustus en 30 augustus in 1922 tegen het Griekse leger rond de stad Dumlupinar en won op 30 Augustus van de Grieken.

29 Oktober : Dag van de Republiek (Cumhuriyet Bayramı)

De dag van de Republiek is in Turkije de belangrijkste nationale feestdag. Op deze dag in 1923 werd de Republiek Turkije gesticht.

10 November: Herdenkingsdag (Mustafa Kemal Atatürk)

Op deze dag wordt Atatürk herdacht. Om 9.05 is heel Turkije een minuut lang stil. Op 10 November 1938 stierf Mustafa Kemal Atatürk aan levercirrose.

 

Offerfeest (Kurban Bayrami)

Het offerfeest vindt 70 dagen na de ramadan plaats. Op deze dag wordt de profeet Ibrahim herdacht. Ibrahim offerde zijn zoon aan God op.

Suikerfeest (Şeker Bayramı)

Tijdens het suikerfeest wordt de einde van ramadan gevierd. Het suikerfeest duurt 3 dagen.

Op vakantie Tijdens Feest- en Gedenkdagen

Ook tijdens Feest- en gedenkdagen heb je een visum nodig als je in Turkije bent. Vraag je visum goedkoop aan bij Visumonlineturkije.nl.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties