Reisadvies Turkije

Dit reisadvies voor naar Turkije komt van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Op basis van informatie van de volgende instanties is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken tot stand gekomen en te vinden via de link

  • Nederlandse Ambassade in Ankara
  • Vertegenwoordigingen van andere landen
  • Consulaat-generaal in Istanboel
  • Inlichtingendiensten
  • Lokale autoriteiten
  • Bedrijven + andere organisaties

Reisadvies Turkije

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ondanks de huidige diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland is Turkije nog steeds een van de meest favoriete vakantiebestemmingen. Voor de badplaatsen geldt er GEEN negatief reisadvies. De Toerisme van Turkije is afhankelijk van de mensen die naar de badplaatsen gaan en Turkije doet er alles aan om onder andere die mensen de tijd van hun leven te geven.

Update 25 Juli 2018

De noodtoestand is niet meer geldig vanaf 19 juli 2018.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft het advies om met name samenscholingen, demonstraties mensenmassa’s vermijden.

Wil je weten of het veilig is in Turkije? Neem dan contact op met het Ministerie van Buitenlandse zaken via +31 247 247 247

Actuele situatie

Wil je weten wat de  huidige situatie is in Turkije voor een bepaalde plaats of reis? Zorg er dan voor dat je contact opneemt met je reisorganisatie.

Toeristische gebieden

Turkije is een bijzonder prettige vakantiebestemming. Zo goed als alle toeristische gebieden zijn goed bereikbaar en bovenal veilig. Geen enkel reisbureau heeft aanleiding gezien om een verscherpt reisadvies af te geven voor de meest voorkomende bestemmingen in Turkije. De bevolking in de streken die je als toerist zult willen bezoeken zijn veelal afhankelijk van het toerisme, de kans dat daar dus iets gebeurt is nagenoeg te verwaarlozen. Sterker nog, de lokale bevolking doet er alles aan om je een fijne onbezorgde vakantie te bezorgen.

Criminaliteit

Net als in de meeste steden in Zuid-Europese landen is er ook in Turkije sprake van criminaliteit. Met name in toeristische delen van het land en de grote steden als Ankara en Istanbul kan meer criminaliteit voorkomen. Hierbij moet je denken aan vergrijpen zoals oplichting, diefstal en fraude met creditcards. Koop nooit onder druk van een verkoper iets. Is een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dit in de meeste gevallen ook zo.

Verkeersveiligheid:

Het wegverkeer in Turkije kan anders worden ervaren dan in Nederland, vaak zal men geneigd zijn om een wat meer offensieve houding aan te nemen dan wat wij hier gebruikelijk achten. Wees dus bedacht op de fouten die een ander kan maken. Reis je naar het Zuidoosten van Turkije, ga dan niet na zonsondergang de weg op. Indien er een verkeersongeluk plaatsvindt met dodelijke afloop dan zullen de chauffeurs van alle betrokken voertuigen naar het bureau worden meegenomen. Ook als je als chauffeur niet schuldig bent wordt je meegenomen.

Paspoort & Visum

Voor Turkije is een visum verplicht. Denk hieraan als je naar dit prachtige land op vakantie gaat. Zorg naast een geldig visum, ook voor een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart.