Vakantie Tips

Turkije is een schitterend land gelegen in Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië. Turkije is voor veel Nederlanders en Belgen een geliefd vakantieland.

Voor 97% ligt Turkije in Zuidwest-Azië, 3% van het land dat in het Europese gedeelte ligt is het westelijke gedeelte van Istanboel en een gebied ten westen van Istanboel.

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en is met zo’n 5,2 miljoen inwoners de tweede grote stad na Istanboel. Ankara ligt in het Aziatische gedeelte en wordt als het economisch centrum van Turkije gezien vanwege de centrale ligging.

Istanboel

Istanboel is de grootste stad van Turkije met 14,9 miljoen inwoners. Istanboel ligt in Europa en Azië en is daarmee de enige stad ter wereld die in twee werelddelen ligt. De Bosporus ligt tussen het Europese en Aziatische gedeelte van het land en verbindt de Middellandse Zee met de Zwarte Zee. Links van de Bosporus is het Europese gedeelte en rechts is het Aziatische gedeelte.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties