Turkije weer terug in top 10 buitenlandse vakantielanden

NBTC-NIPO Research heeft een onderzoek gedaan naar de trends op de Nederlandse vakantiemarkt in 2018. In 2018 zijn er meer Nederlanders op vakantie gegaan, 83 procent van de Nederlanders is in 2018 op vakantie gegaan. Gemiddeld zijn deze vakantiegangers drie keer op vakantie gegaan en een gemiddelde vakantie duurde 8,1 dagen.

Nederlanders vertrokken in 2018 minder vaak met de auto richting vakantie, 2 procent minder dan 2017 en vlogen 3 procent meer naar hun vakantiebestemming.

Vliegvakanties naar het buitenland

Er zijn 22,2 miljoen vakanties naar het buitenland gegaan met een groei van 4 procent richting de Middellandse Zee ten opzichte van 2017. Duitsland is het populairste vakantieland met 16% aandeel, Frankrijk volgt met 13% en Spanje staat op nummer 3 met 12%.

Turkije is in 2018 weer terug in de top 10 buitenlandse vakantiebestemmingen. Zo’n 3% van de buitenlandse vliegvakanties ging naar Turkije, dat is een totaal van 646.000 vakanties.

Waarom is Turkije weer Populair?

Turkije is weer terug in de top 10 van populaire vakantielanden nadat het in 2016 flink gedaald was. De daling in 2016 had te maken met terreuraanslagen in Turkije, de mislukte staatsgreep en de diplomatieke rel met Nederland. Vanwege de rust die vanaf 2017 weer is teruggekeerd in Turkije gaan Nederlanders maar al te graag weer naar Turkije.

Vanwege het milde klimaat is Turkije ook in de herfst een geliefd vakantieland. Veel Nederlanders kiezen ervoor om in de iets rustigere periode naar Turkije te reizen.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties