Mondkapjes 3 laags kopen of mondkapjes met filter?

Met de aangescherpte richtlijnen heb jij mondkapjes nodig en zoek je extra bescherming dan kun je mondkapjes 3 laags kopen of mondkapjes met filter. Beide zijn goede keuzes, maar de werking ervan is iets anders. De mondkapjes die door de overheid verplicht zijn gemaakt in het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes omdat de medische mondkapjes beschikbaar moeten blijven voor iedereen die patiënten verzorgt en beter maakt. Hier lees je over deze niet-medische mondkapjes en vind je informatie waarmee je bepaalt of mondkapjes met filter of mondkapjes 3 laags kopen voor jou de beste optie is.

Niet-medische mondkapjes 3 laags kopen voor het OV

Allereerst moet je je aan de regel houden om niet-medische mondkapjes te kopen. En in principe leveren deze in het openbaar vervoer ook voldoende bescherming. Je kunt zo’n mondkapje zien als een zakdoek die je permanent voor je mond bindt. Als je verkouden bent, vangt de zakdoek je virus op en steek je mensen minder gemakkelijk aan. Dat is bij het Coronavirus precies hetzelfde. Iedereen zit in de bus dus constant met een zakdoek voor zijn of haar mond zodat zij andere mensen niet aan kunnen steken. Doet iedereen dat, dan is iedereen veilig. Voor het openbaar vervoer kun je dus prima niet-medische mondkapjes 3 laags kopen en help je een extra handje mee.

Mondkapjes met filter kopen voor openbare gebouwen

Wil je je mondkapjes voornamelijk gaan gebruiken voor het dragen openbare gebouwen, dan is dit een ander verhaal. Hier gaat de regel ‘ik bescherm jou en jij beschermt mij’ namelijk niet op. Het is nog niet verplicht gemaakt om mondkapjes te dragen en niet iedereen zal dat doen. Ga je mondkapjes 3 laags kopen voor openbare gebouwen, dan zorg je ervoor dat jij het virus minder gemakkelijk verspreidt, maar je kunt het nog steeds oplopen. Daarom zijn in die gevallen mondkapjes met een filter soms beter. Deze houden het virus ook tegen en als er iemand in het gebouw is geweest die onbewust Corona had en geen mondkapje droeg. Jij pakt dit met een mondkapje met filter veel minder gemakkelijk op.

Mondkapjes 3 laags kopen of mondkapjes met een filter?

Mondkapjes 3 laags kopen of mondkapjes met filter kopen is beide een uitstekend initiatief om de medische voorraad in stand te houden. Je levert of krijgt meer bescherming en dat met een niet-medische variant. Mondkapjes 3 laags kun je kopen voor het openbaar vervoer en mondkapjes met filter koop je beter als je zelf in openbare ruimtes meer bescherming wilt genieten. Beide zijn uitstekende keuzes om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en dat is met een tweede golf voor de deur geen slechte insteek. Met een 3 laags mondkapje zorg je ervoor dat je het virus niet gemakkelijk kunt overdragen.

Je kunt ook zelf een 3 laags mondkapje of een mondkapje met filter maken door de instructies van de overheid te nemen en daar een extra laagje stof of een wasbare filter aan toe te voegen.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties