Buitenlandse werknemers werven

Het is in de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden voor buitenlandse werknemers om in Nederland te werken. Wel moeten zij van de overheid aan bepaalde eisen voldoen. Misschien twijfelt u wel over het werven van buitenlandse werknemers of misschien weet u weinig af van dit onderwerp. Wij zullen u vertellen wat de voordelen kunnen zijn en aan welke eisen zij moeten voldoen. Is het zinvol om internationale werknemers te werven?

Regelgeving

Laten we eerst de eisen van de overheid bekijken. Het is van belang dat u weet dat alle Europese landen vallen onder de EER-landen. Een belangrijke regel is dat u eerst personeel zoekt uit het land van uw onderneming of uit één van de EER-landen. Werknemers uit Europese landen hebben namelijk geen vergunning nodig om in Nederland te werken.

Wanneer u er alles aan heeft gedaan om personeel te zoeken in dit gebied, maar geen geschikte kandidaten kunt vinden mag u buiten de EER-landen gaan werven. Voor deze arbeiders is het wel verplicht om een vergunning te hebben. Het is belangrijk dat u de identiteit van uw werknemer grondig checkt en er rekening mee houdt dat een werkvergunning vaak maar 3 maanden geldig is. Bewaar ten alle tijden een kopie van het identiteitsbewijs van uw buitenlandse werknemers, voor een periode van 5 jaar. De overheid kan dit namelijk komen controleren.

Voordelen van buitenlands personeel

Waarom zou u buitenlandse werknemers in dienst nemen, terwijl er ook Nederlands personeel beschikbaar is? Zoals eerder aangegeven kan het zijn dat u in Nederland geen geschikte kandidaten vindt. Daarnaast zijn de meeste buitenlandse werknemers vaak erg gemotiveerd om hard te werken. Dit resulteert in een betere inzet dan de gemiddelde Nederlander. De reden hiervoor is dat zij werken om hun familie in het buitenland te ondersteunen. Ze willen hard werken zodat hun kinderen en geliefden het goed hebben.

Een andere reden is de slechte financiële situatie in veel landen. Wanneer arbeiders naar Nederland komen voor werk geeft dit vaak aan dat hun geboorteland erg slecht betaald. Dit betekent dat zij al content zullen zijn met een minimumloon, aangezien dit aanzienlijk hoger ligt dan wat zij in hun eigen land zouden verdienen. Ten slotte voelen de buitenlandse werknemers een druk van concurrentie met andere buitenlandse arbeiders die zich in Nederland aanmelden. Hierdoor hebben zij vaak minder verzuim en een hogere productiviteit.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties