Lekker gaan wandelen

Wandelen is een hobby dat veel mensen heel erg leuk vinden. Het is leuk om alleen of samen te wandelen En er zijn talloze mooie gebieden in Nederland waar je goed kan wandelen. De Nederlandse natuur heeft veel moois te bieden. Veel jonge mensen krijgen vooral ook in deze tijden steeds meer de behoefte om lekker naar buiten te gaan en een frisse neus te krijgen. Wij hebben de beste wandel tips en benodigdheden voor jou hier op een rijtje staan.

Weer

Of het nu warm of koud is, het is belangrijk om ongeacht het weer er wel rekening mee te houden met wat je aantrekt en meeneemt. In de winter is het heel erg belangrijk om goed dik aangekleed te zijn denk aan warme sokken, dikke trui, goede winterjas, handschoenen en een muts. Vooral als beginner is dat essentieel omdat je lichaam dan nog moeten wennen aan de lange afstanden wandelen. Voor langere wandeltochten is een Thermosfles ook essentieel om bij te hebben. Vul de Thermos fles met warme thee zo dat je tijdens de wandeltocht als je het koud krijgt even heerlijk kan opwarmen. Mocht je niet te veel willen dragen tijdens je wandeltocht dan kunnen in plaats van een thermosfles thermos bekers ook heel praktisch zijn, dit scheelt ruimte en gewicht bij het wandelen.

Voor de lente en zomer is het belangrijk dat je genoeg water met je meedraagt. Als je bijvoorbeeld hoogzomers aan het wandelen bent op een kale vlakte droogt je lichaam snel uit, dus zorg er goed voor dat je vooral als beginner in de zomer schaduw routes neemt en veel water met je meedraagt. Daarnaast is luchtige kleding met lichte kleuren ook een goede tip om te dragen. Waarom kleding met lichte kleuren? Als je zwart draagt tijdens het wandelen in warme temperaturen warmt je kleding heel erg snel op. Zwart trekt zon aan en lichte kleuren stoot de zon weer af. Maak het jezelf ook niet te pittig als beginnende wandelaar vooral met hete koude en warme weersomstandigheden is het beter om eerst rustig te beginnen, dus denk aan kleine wandel routes en bouw het vanuit daar op.

Beste wandelgebieden

Nederland zit vol met prachtige landschappen denk aan de Veluwe, duinen, het prachtige heuvellandschap rondom Limburg en natuurlijk zijn er nog veel meer plekken. Het is goed om voor jezelf te weten wat jou het meest aantrekt. Vind je het leuk om door en langs dorpjes te wandelen? Of houdt je meer van de bossen? Of vind je de afwisselingen juist heel erg leuk? Breng voor jezelf goed in kaart wat jou het meest aantrekt. En maak ook gebruik van de mooie wandelgebieden in je omgeving. Woon je bijvoorbeeld dicht bij de duinen en het strand, dan is dat natuurlijk een heel mooi wandel gebied om in te wandelen. Elke provincie heeft daarom zijn eigen wandel voordelen, dus kijk goed om je heen je hoeft niet altijd ver te reizen voor leuke en mooie wandelgebieden.

Wandel benodigdheden

Ook al ben je een beginner en loop je in het begin nog maar kleine rondjes goede wandelkleding is belangrijk om te hebben. Als wandelaar zijn fijne en goede wandel schoenen onmisbaar. Als je in het begin nog maar kleine rondjes van bijvoorbeeld een uur loopt kan je makkelijk gympen of sneakers aan, maar mocht je al snel naar grotere rondes wandelen denk aan rondes van anderhalf uur, is het belangrijk om te investeren in goede wandelschoenen vooral als je deze hobby met regelmaat uitoefent. Wandel schoenen variëren veel in prijs. Bij winkels zoals De bever zijn ze vaak iets meer aan de prijzige kant denk aan rond de 100 euro en zelfs boven de 100 euro. Als beginnend wandelaar kan dat dus best duur zijn, daarom heb je winkels zoals de Decathlon waar ze iets voordeliger zijn. Daar kan je al prima wandelschoenen vinden van 25 euro. Dus als de duurdere schoenen nog iets te duur zijn voor je, dan is de Decathlon een prima winkel om ook rond te kijken. Mocht je van jezelf weten dat wandelen echt iets is wat je in je leven veel wilt gaan doen, dan kan het een goed idee zijn om gelijk te investeren in goede schoenen. Ze kunnen dan wel wat duurder zijn maar de kwaliteit is hoog en ze gaan lang mee.

Naast schoenen kan een regen jas ook fijn zijn om te hebben. In tijden zoals de herfst kan het vrij veel regenen en dan is het zonde om een heel seizoen niet te wandelen. Met een regenjas kan je prima wandelen in de regen. Regenjassen zijn vaak ook niet zo heel duur. Je kan al een prima regenjas bij de Hema en Bristol voor onder de 40 euro vinden.

En als laatste kan een wandelrugzak ook fijn zijn om te hebben. Als je afstanden loopt van al een uur dan is een rugzak essentieel om te hebben. Je kan je Thermos fles, waterfles, eten en andere benodigdheden dan op een praktische manier mee nemen. Ook bij wandelrugzakken geldt dat de prijzen verschillend zijn. Het maakt niet per se uit of het een normale of echt een wandelrugzak is als die maar ruim genoeg is voor al je benodigdheden. Kijk voor jezelf wat je graag mee zou nemen en neem dat mee in de keuze die je maakt voor je wandelrugzak.

Wandelapps

Veel mensen vinden het leuk om via hun telefoon bij te houden hoeveel stappen, verdiepingen en kilometers ze lopen. Er zijn veel apps in de app store te vinden die gratis zijn. Ook zijn er wandel apps die mooie gebieden rondom je omgeving in kaart brengen. Deze apps helpen veel mensen om gemotiveerd te blijven en elke keer weer net een stapje verder te zetten. Als jij dit soort informatie ook leuk vind om te hebben, kijk dan vooral even in de app store voor goede en leuke wandel apps.

Met deze tips hopen we je goed op weg te helpen met het beginnen van je wandel avontuur. Zo ben jij er helemaal klaar voor om prachtige wandeltochten te maken en je hobby uit te laten groeien tot een succes.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties