5 tips voor het vinden van een goedkope airport parking

Indien jij je vakantie gaat boeken dan wil je natuurlijk de beste afweging maken tussen maximaal genieten en zo min mogelijk betalen. Het liefst bezoeken wij onze droombestemming voor zo min mogelijk geld.

Je hoeft jouw droombestemming echter niet links te laten liggen vanwege de kosten. Je kan op een aantal aspecten namelijk makkelijk besparen en deze centen uitgeven aan zaken die er echt toe doen. Een van deze aspecten is het parkeren bij de luchthaven van vertrek.

In dit artikel geven wij vijf vakantietips over het parkeren bij vliegvelden en hoe je dit zo voordelig mogelijk kan doen.

1. Vergelijk de mogelijkheden online

Net als vliegtickets, hotels en een visum kan je ook parkeerplaatsen bij vliegvelden eenvoudig online vergelijken. Door zoveel mogelijke opties te vergelijken krijg je een zo goed mogelijk beeld van de prijzen en kan je eenvoudig afwegingen maken en een weloverwogen keuze nemen.

Via Vliegenenparkeren.nl is dit mogelijk. Je selecteert simpelweg de luchthaven van vertrek en jouw reisdata. Hierna krijg je de beschikbare mogelijkheden te zien die je kan vergelijken, filteren en sorteren op basis van jouw wensen. Omdat er parkeeraanbod in meerdere landen te vinden is, is ook bijvoorbeeld het parkeren Düsseldorf Airport en parkeren bij Brussel Airport mogelijk.

De gewenste parkeerplaats kan direct geboekt worden en zodoende heb je al voor je reis een parkeerplaats geregeld én eventueel tientallen euro’s bespaart.

2. Boek ruim van tevoren

Waar je met vliegtickets en accommodaties met wat geluk kan besparen met een last-minute deal, kan je bij een airport parking het best zo ruim mogelijk van tevoren boeken. Wanneer jij gedurende het hoogseizoen op vakantie gaat dan kan je het beste al maanden tevoren een parkeerplaats regelen.

Omdat de prijzen seizoengevoelig zijn, worden deze naarmate de vakantieperiodes naderen opgekrikt. Een parkeerplaats is dus tijdens de zomermaanden duurder dan bijvoorbeeld buiten de vakantieperiodes om.

Het devies is dus, probeer zoveel mogelijk buiten de drukke periodes om te reizen. Mocht je toch in het hoogseizoen reizen boek dan zo vroeg mogelijk.

3. Overweeg alle parkeervormen

Mocht je niet bekend zijn met de parkeervormen bij een luchthaven; je kan parkeren met een shuttleservice, een valetservice of op loopafstand. Ieder parkeermethode heeft een uniek proces en dus kenmerkende voor- en nadelen. Hieronder meer informatie.

  • Shuttle parkeren: Wanneer je parkeert inclusief een shuttleservice dan parkeer je jouw auto op het betreffende parkeerterrein. Vanuit hier wordt je naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst ook weer opgehaald en teruggebracht.
  • Valet parkeren: Parkeren inclusief een valetservice houdt in dat bij de luchthaven zelf jouw auto overhandigt aan een chauffeur. Deze chauffeur parkeert vervolgens jouw auto en brengt deze bij terugkomst ook weer terug naar de luchthaven.
  • Parkeren op loopafstand: Je parkeert simpelweg je auto en kan te voet door naar de luchthaven. Bij terugkomst loop je weer terug, stap je in en rij je weer naar huis. Makkelijk gaat het niet worden!

Iedere parkeermethode kent dus een uniek proces. Het is dan dus wellicht ook niet gek dat ook de tarieven onderling verschillen. Normaal gesproken is een shuttleservice de goedkoopste optie, gevolgd door valet parkeren en parkeren op loopafstand.

4. Kies de juiste vakantieperiode

Het is al eerder genoemd, maar ook de vakantieperiode kan zeer veel invloed hebben op de kosten van de parkeerplaats. Aangezien de andere onderdelen van een vakantie ook duurder zijn tijdens het hoogseizoen kan dit de kosten enorm opkrikken.

Overweeg dan dus eens een vakantie buiten de vakantieperiodes om. Niet alleen kan je gemakkelijk besparen, het is doorgaans ook minder druk op de plaats van bestemming en zo kan je in alle rust genieten van je vakantie.

Bekijk eens het reisadvies Turkije om te achterhalen wat de beste vakantieperiodes zijn en wanneer je jouw trip kan boeken.

5. Overweeg verschillende luchthavens

De parkeertarieven kunnen enorm verschillen per luchthaven, dit heeft voornamelijk te maken met vraag en aanbod. Sommige luchthavens zijn simpelweg wat competitiever dan andere. Hoe meer concurrentie, des te later de prijzen doorgaans.

Luchthavens zoals die van Groningen, Charleroi en Weeze zijn doorgaans kenmerkend voordelig. Maar ook grotere luchthavens zoals Schiphol, Eindhoven Airport en Dusseldorf Aiport bieden zeer voordelige parkeerplaatsen.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties