3 tips om zelf een schilderij te maken

Wat is er nou leuker dan zelf een schilderij maken om op te hangen in de woonkamer? Je kunt creatief zijn en helemaal zelf een onderwerp kiezen. Wel zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zo kun je beter niet beginnen met de details, maar eerst beginnen met de achtergrond van het schilderij. Ben jij benieuwd hoe je dit het best kunt doen? Breng jouw innerlijke Picasso naar boven en lees snel dit artikel!

Begin eerst met de achtergrond

Probeer eerst eens wat uit te proberen met verschillende achtergronden en kleuren. Als je achtergrond al vast staat, komt je hoofdonderwerp veel beter naar voren. De achtergrond is sfeerbepalend en heeft veel invloed op de stemming van het schilderij. Veel mensen kiezen voor een soortgelijke kleur die overeenkomt met de kleur van het onderwerp. Het is natuurlijk ook leuk om juist focus te leggen op de achtergrond en felle kleuren te gebruiken. Heb je nog geen idee wat je moet schilderen? Kijk eens goed naar de omgeving en misschien krijg je wel inspiratie.

Laat je fantasie de vrije loop

Een andere tip is om aan je schilderij te beginnen met een grote kwast. Zonder al te veel na te denken kun je dan beginnen aan grote streken en bewegingen. Door snel te schilderen kun je je gedachten uitschakelen en kijken naar wat er gebeurd in plaats van de beweging zelf te besturen. Je kunt natuurlijk ook afwijken van het gewone en bijvoorbeeld verf deppen met een spons of een keukenrol met patronen. Wat ook leuk is, is spetters maken. Dit doe je door tegen je kwast te tikken terwijl er een hoop verf op zit. Doe dus vooral wat je zelf leuk vindt en probeer te ontspannen!

Van groot naar klein

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt doorlopen kun je kleinere kwasten gebruiken en je buigen over de details. Je schilderij begint dus met grote details, maar worden door deze stap te volgen steeds scherper. Pas op het eind richt je je op de allerkleinste details, zoals highlights.Is jouw schilderij helemaal klaar? Een eigen gemaakt schilderij komt het best uit in mooie baklijsten. Ook hier kun je zelf bepalen of je gaat voor een eenvoudige kleur of juist een bijzondere lijst. Plaats het doek in het midden van de lijst en geef het een mooi plekje in jouw woonkamer!

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties