Bosporus Boottocht

Als je in Istanboel verblijft, of de stad gewoon bezoekt zal je er niet om heen kunnen, de Bosporus. Het is de rivier die de stad verdeelt in een Europees en Aziatisch gedeelte. Maar het is ook de rivier die het oude met het nieuwe verbind. Het is daarom des te interessanter om een boottocht over die indrukwekkende rivier te maken en je letterlijk op de scheidslijn der culturen te begeven.

Istanboel vanaf het water

Vanaf het water ziet de stad er heel anders uit, indrukwekkender en bijzonder fascinerend. De paleizen trekken aan je voorbij terwijl de veerboot je langs traditionele huizen en forten vervoerd. Ook de bekende forten als Rumeli Hisari en Anadolu Hisari zie van dichtbij liggen, net als het befaamde paleis in rococostijl Küçüksu Kasri. Kies je voor een vaartocht met de veerboot dan heb je alle gelegenheid om van boord te gaan tijdens een van de vele stopplaatsen. Zo kan je jezelf verrassen met onbekende plekken van Istanboel die je vakantie in Turkije nog spannender maken. In dat opzicht is Sariyer interessant, de stad heeft een grote vismarkt en telt talloze visrestaurants die een bezoek absoluut waard zijn.

De verbannen prinsen

Breng, als je in de gelegenheid bent, een bezoek aan ‘De Negen Eilanden’. In vroeger tijden werden opstandige prinsen door de sultan naar een van deze eilanden verbannen. Vier van de eilanden zijn bewoond, dit zijn:

  • Büyükada,
  • Heybeliada,
  • Burgazada en
  • Kinaliada

Tegenwoordig wordt niemand meer verbannen en dienen de eilanden als favoriete plaats voor welgestelde Turken, het merendeel van hen heeft een prachtige villa of buitenverblijf op een van de eilanden. Een boottocht naar de eilanden start vanaf de Katabas veerboothaven. Deze haven ligt ten zuiden van het Dolmabahçe Paleis. Probeer een bezoek in het  weekend te vermijden, dat worden de eilanden vaak bezocht door de lokale bevolking waardoor het een drukte van belang is.

Ga je op reis naar Turkije? Een visum voor Turkije is verplicht.