Egyptische Bazaar

De Egyptysche Bazaar is een van de meest geliefde toeristische trekpleisters van Istanboel. De Bazaar, gelegen in de Eminönü-wijk, staat ook bekend als de kruidenbazaar. Hiermee is al gelijk duidelijk waar het hier om gaat. Al bij het naderen van de verkoopruimte wordt je verwelkomt door een dominante aanwezigheid van heerlijk geurende kruiden, de vele specerijen, noten, vers fruit en gedroogde vruchten. Het is een typisch Turkse ervaring die je eigenlijk niet mag overslaan. Heb je genoeg van de kruiden bazaar, geef je dan over aan de wirwar van straatjes met een grote diversiteit aan winkeltjes. Ook de bloemenmarkt is vlakbij. Kortom, reden genoeg om je tijdens jouw vakantie in Turkije niet te vervelen.

Het verhaal achter de bazaar

De Egyptische Bazaar of liever de Kruidenbazaar is een overblijfsel van lang vervlogen tijden. De bazaar is ontstaan in de 17e eeuw als inkomstenbron voor de Yeni Moskee. Destijds fungeerde de bazaar als een grote apotheek waar allerlei kruidendrankjes werden verkocht aan de bevolking om de moskee financieel te ondersteunen. Die winkelfunctie is dan wel overgenomen door de vele kleine winkeltjes, geneeskrachtige kruidendranken worden er niet meer verkocht. Wat we wel veel aantreffen zijn kleine bedrijfjes die handelen in een onvoorstelbare grote hoeveelheid kruiden en andere goederen. Zo vinden we er ook verkopers van tulpen, want, hoe gek het ook klinkt, de tulp is van oorsprong een Turkse plant.

Bloemenmarkt

Ben je op de Egyptische Bazaar uitgekeken, loop dan gerust rond in de omgeving. De hele wirwar van straatjes in de directe omgeving heeft voldoende winkeltjes om je urenlang zoet te houden. Je vindt er van alles, van de traditionele kruiden tot huishoudelijke artikelen en ook de bekende bloemenmarkt is hier gevestigd. Ook vind je hier bakkers waar je het typische Turkse Fruit kan kopen, mierzoet, maar vooral erg lekker.

Op reis naar Turkije? Vergeet je visum niet!