De Grote Bazaar

Ook op vakantie in Turkije ontkom je er niet aan: winkelen! Wat betreft biedt Turkije, en dan met name Istanboel, je een bijzondere grote verscheidenheid aan artikelen en interessante producten. Heel bijzonder en eigenlijk onmisbaar tijdens je verblijf, is een bezoek aan de beroemde Grote Bazaar. Dit immense complex omvat werkelijk alles wat je maar nodig kan hebben. Van kruidenwinkel tot mode-outlet, alles is op de Grote Bazaar verkrijgbaar.

Een van ‘s werelds grootste shoppingcenters

Het volledige complex omvat circa 58 straten met ruim 1200 winkels. Per dag komen hier ongeveer 250.000 tot 400.000 bezoekers. Met dergelijke aantallen is het welhaast noodzakelijk om er een volledige dag voor uit te trekken om alles goed te kunnen bezichtigen, zelfs dan kom je wellicht nog tijd te kort. Het is de ideale plek om een souvenir te kopen of om je garderobe uit breiden met dingen die je in Nederland minder snel tegen zult komen. Schroom overigens niet om te onderhandelen over de prijs. In de meeste gevallen zullen de verkopers op de Grote Bazaar prijzen hanteren die het dubbele zijn van hun minimale prijs.

Andere winkelwijken in Istanbul

Uiteraard is de Grote Bazaar niet de enigste plek in Istanbul waar je ongestoord kan shoppen. In feite is Istanbul een groot winkelparadijs. Zo bezoeken de Turken zelf graag de Egyptische Bazaar, met name voor het inkopen van verschillende kruiden. Vergeet ook niet de Bagdat Cadessi wat eigenlijk het Turkse equivalent van de Amsterdamse Kalverstraat is. Grote kans dat je daar de grote Turkse bekendheden kan gaan spotten tijdens hun shoppingspree. Ook de wijken Nisantasi en Cukurcuma zijn leuke plekken om iets bijzonders op de kop te tikken.

Advies als je per taxi naar de Grote Bazaar gaat

Nog een goede tip: als je besluit om vanuit je hotel per taxi naar de Grote Bazaar te gaan, houdt er dan rekening mee dat de meeste Turkse taxichauffeurs, de term Grote Bazaar niet kennen, zeg je echter ‘Kapalicarsi’, dan weet men exact waar je wilt zijn.

Vergeet niet je Visum Turkije aan te vragen.