Kizilay Square

Kizilay Square is een van de belangrijkste pleinen van Ankara, de Turkse hoofdstad. Het plein ligt op het kruispunt van twee grote wegen die het noorden en het zuiden, respectievelijk het oosten en westen van Ankara met elkaar verbinden. De naam van het plein is door de jaren heen meerdere keren veranderd. Tegenwoordig refereert de naam aan de mislukte couppoging van de zomer van 2016. Voluit wordt het plein “15 juli Kizilay Plein van de Nationale Wil” genoemd.

Bezienswaardigheden bij en rondom het Kizilay Square

Het Kizilay Square is een cultureel punt in Ankara dat je simpelweg moet bezoeken als je in de stad bent. Het plein zelf huisvest meerdere prachtige fonteinen en een standbeeld. Ook staan er een aantal bomen waar je in een warme zomer kunt bijkomen in de schaduw. Aan de randen van Kizilay Square vind je moderne gebouwen. Hier zitten zakencentrums en kantoren, maar er zijn ook winkelcentra waar je gezellig kunt shoppen. Als je iets meer rust wilt, kun je het Güvenpark, dat vlakbij het plein ligt, bezoeken. Hier kun je rustig rondslenteren en genieten van de natuur. Er zijn bistro’s, bars en restaurants aan de rand van Kizilay Square te vinden. Deze puilen vaak uit van toeristen en Turken, maar je kunt ook een zijstraatje inlopen van het plein. Hier is het vaak net wat rustiger en goedkoper.

Bereikbaarheid van Kizilay Square

Kizilay Square is zoals gezegd een van de belangrijkste pleinen van Ankara, en het is daarom goed bereikbaar. Vooral met de metro kun je het plein vanaf meerdere plekken bereiken. Reizen met de metro is erg aan te raden in Ankara, aangezien het op de weg vaak een chaos is. Auto’s, taxi’s, bussen en scooters rijden langs elkaar en als ongeoefende chauffeur levert dit vaak lastige situaties op. Daarom is het openbaar vervoer een goed alternatief. Naast de metro kun je ook gebruik maken van een van de stadsbussen om dit plein te bezoeken.

Wil je naar het Kizilay Square en heb je nog geen visum? Vraag je visum aan via Visumonlineturkije.nl.